voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536

HSP Oudercursus
In 5 avonden een blij en gelukkig kind én meer rust in huis

Wil jij jouw gevoelige kind beter begrijpen?
En weten waarom jouw kind:
- snel boos is
- vaak hoofdpijn of buikpijn heeft
- onzeker of faalangstig is
- altijd de regie wil hebben
- slecht (in)slaapt

En wil jij leren wat jij kunt doen om de rust in huis te herstellen?
Doe dan mee aan de HSP oudercursus!

Data 2019

Start November:
Maandag 4, 18 en 25 nov, 9 en 16 dec

Locatie & Tijd:
20.00- 22.00 uur
In de Huiskamer van IJsselstein
Kerkstraat 23 te IJsselstein

"Ik heb eindelijk het idee dat we echt gezien worden.
Linda is een top coach en weet precies die dingen te benoemen waar wij tegen aan lopen. Wij zijn zo blij dat we haar tegen zijn gekomen."

Wil jij weten wat jij kunt doen om:

- Woede-uitbarstingen te voorkomen
- jouw kind meer zelfvertrouwen te geven
- jouw kind te helpen om rustig in slaap te vallen en goed door te slapen
- de lichamelijke klachten af te laten nemen
- de concentratie en de schoolresultaten te verbeteren
- de rust in huis te herstellen en
- jouw kind weer blij en gelukkig te zien?

Als je begrijpt wat er gebeurd, kun je begrip tonen en de strijd staken.

Je herkent het vast wel: je voelt en ziet aan alles dat jouw kind anders reageert op, in onze ogen, simpele situaties. Je hebt al veel gelezen en hebt van alles geprobeerd. Vaak gaat het dan even goed, maar al gauw lijkt iets jouw kind weer uit evenwicht te brengen.

Je wilt nu eindelijk een handleiding die wel werkt. En die handleiding gaan wij tijdens de HSP Oudercursus voor jouw kind schrijven. Zodat jij weet wat jouw kind op welk moment nodig heeft en jij altijd oplossingen hebt voor lastige situatie. Geen onmacht, strijd en frustratie meer, maar ontspannen en energiek ouderschap en rust en harmonie in huis.

Praktisch, concreet en oplossingsericht

"Toen mijn dochter weer eens niet kon slapen, dacht ik aan een werkvorm die we bij de oudercursus hadden geleerd. Ik liet mijn dochter een krastekening maken en binnen no time lag ze weer in bed en viel ze als een blok in slaap. Vroeger waren wij uren bezig, maar nu we weten wat we kunnen doen, slaapt ze sneller en hebben wij onze avonden weer terug."

Wie ben ik? En waar sta ik voor?

Ik ben Linda van Zwieten, 42 jaar, getrouwd met Erik Jan en moeder van Suus (7) en Melle (4). Vier jaar geleden zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. We lagen nachten wakker omdat Melle niet kon slapen en Suus klaagde constant over buikpijn.

Ik had alles geprobeerd en was eigenlijk ten einde raad. Totdat ik meer begon te lezen over hoog sensitiviteit en het spiegelgedrag van kinderen. Maar hoeveel ik ook las, ik miste de praktische handvatten om stappen te kunnen maken.

Daarom besloot ik een opleiding tot Gezins- en kindercoach te volgen en me te gaan specialiseren in Hoog Sensitiviteit bij kinderen. Dit was het keerpunt: eindelijk begreep ik wat mijn kinderen en ik zelf nodig hadden en wat ik kon doen om hen te helpen.

En dat is precies wat je in de HSP Oudercursus kunt verwachten.
Praktische, concrete oplossingen zodat iedereen weer lekker in zijn vel zit en er weer rust en ontspanning heerst in huis.


"Nu ik weet hoe het werkt in het hoofd van mijn zoon, begrijp ik waarom hij af en toe zo boos is. Ik kan nu zelf rustiger blijven, waardoor hij sneller kalmeert."


Hoe ziet de Oudercursus eruit?

Inbegrepen: 5 avonden van 2 uur | Werkmap | Theorie | Praktische tips | Persoonlijk advies | Werkvormen om jouw kind te helpen | Koffie, thee, lekkers.

Les 1 Een gevoelig kind

Wat is Hoog Sensitiviteit? Hoe herken je een gevoelig kind? Welke soorten gevoeligheid zijn er? Wat zijn kwaliteiten en valkuilen? Wat herkennen we wel en wat niet bij ons eigen kind?

Les 2 Overprikkeling de baas

Hoe werkt de zintuiglijke prikkelverwerking? Wat is overprikkeling? Wat is onderprikkeling? Hoe werkt het bij mijn kind? En wat kan ik doen om over- en onderprikkeling te voorkomen?

Les 3 Emoties ontrafelt

Waar komen de woede-uitbarstingen vandaan? hoe komt het dat mijn kind zo onzeker of angstig is? Waarom wil hij altijd de regie hebben? En wat kan ik doen om duidelijk te krijgen wat er speelt?

Les 4 Rust in huis

Hoe staan jullie tegenover de gevoeligheid van jullie kind? Wat zegt het over jullie? Wat hebben jullie nodig om te accepteren dat jullie kind een andere aanpak nodig heeft? En hoe gaan jullie dat bereiken? Waar lopen jullie het meeste tegen aan? En wat kunnen jullie doen om de rust in huis te herstellen?

Les 5 Samen sterk

Wat is jullie plan van aanpak? Hoe gaan jullie om met school, familie, vrienden en andere sociale gebeurtenissen. Hoe trekken jullie 1 lijn en hoe 'verkopen' jullie het aan de buitenwereld? Welke valkuilen verwachten jullie en wat kunnen jullie doen als het even tegen zit?

Bonus: Terugkomavond

Heerlijk ontspannen terug kijken op de oudercursus samen met andere deelnemers. Ervaringen uitwisselen en horen hoe het iedereen is vergaan. Jullie zullen verstelt staan van wa jullie allemaal hebben geleerd en in de praktijk hebben gebracht! Een mooie manier om af te sluiten.

Wat krijg je?

5 lessen van 2 uur
Persoonlijke begeleiding
Kleine groepen (max 8 personen)
Theoretische achtergrond
Praktische tips
Doeltreffende werkvormen
Ontspanningsoefeningen

Resultaat:

- Een blij en gelukkig kind
- Meer rust in huis
- Weer samen met je partner op 1 lijn
- Zelfvertrouwen voor jou en je kind
- Jij weet wat er speelt en wat er nodig is
- Je weet hoe je bij kunt sturen
- Je kunt uitleggen wat jouw kind nodig heeft.

Jouw investering

1 ouder:                                             € 205,-
2 ouders uit hetzelfde gezin:      € 365,-

Prijs is inclusief BTW. Betalen in 2 termijnen is mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.


"Door de reflectie tijdens de ouderavonden, realiseerde ik me dat het gedrag van mijn kind ook komt door de manier waarop ik ermee om ga. Nu kan ik me beter inleven en mijn eigen gevoel hierin verwoorden. Dit levert minder strijd op en geeft zoveel rust."