voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536

De HSP OUdercursus
In 7 weken een blij en gelukkig kind en meer rust in huis.

Wil jij jouw gevoelige kind beter begrijpen?

En weten waarom jouw kind:
- snel boos is
- vaak hoofdpijn of buikpijn heeft
- onzeker of faalangstig is
- altijd de regie wil hebben
- slecht (in)slaapt

En wil jij leren wat jij kunt doen om de rust in huis te herstellen?
Doe dan mee aan de HSP oudercursus!

Data 2020

Start Januari
Dinsdag 21 jan, 4 en 18 feb, 3, 17 en 31 mrt, 14 apr

Start maart
10, en 24 mrt, 7, 21 apr, 12 en 26 mei, 9 juni

Locatie & Tijd
20.00- 22.00 uur
IJsselstein, locatie volgt

Jouw investering
350 euro per persoon, 550 euro voor 2 personen uit 1 gezin.

"Ik heb eindelijk het idee dat we echt gezien worden.
Linda is een top coach en weet precies die dingen te benoemen waar wij tegen aan lopen. Wij zijn zo blij dat we haar tegen zijn gekomen."

Leer wat jij kunt doen om:

- woede-uitbarstingen te voorkomen.
- jouw kind meer zelfvertrouwen te geven.
- jouw kind rustig te laten (in)slapen.
- lichamelijke klachten af te laten nemen.
- de concentratie en de schoolresultaten te verbeteren.
- de rust in huis te herstellen.
- en jouw kind weer blij en gelukkig te zien."Als je begrijpt wat er gebeurd kun je de strijd staken."

"Toen mijn dochter weer eens niet kon slapen, dacht ik aan een werkvorm die we bij de oudercursus hadden geleerd. Ik liet mijn dochter een krastekening maken en binnen no time lag ze weer in bed en viel ze als een blok in slaap. Vroeger waren wij uren bezig, maar nu we weten wat we kunnen doen, slaapt ze sneller en hebben wij onze avonden weer terug."

Van onmacht en strijd, naar begrip en rust.

Je herkent het vast wel: je voelt en ziet aan alles dat jouw kind anders reageert op, in onze ogen, simpele situaties. Je hebt al veel gelezen en hebt van alles geprobeerd. Vaak gaat het dan even goed, maar al gauw lijkt iets jouw kind weer uit evenwicht te brengen.

Je wilt nu eindelijk een handleiding die wel werkt. En die handleiding gaan wij tijdens de HSP Oudercursus voor jouw kind schrijven. Zodat jij weet wat jouw kind op welk moment nodig heeft en jij altijd oplossingen hebt voor lastige situatie. Geen onmacht, strijd en frustratie meer, maar ontspannen en energiek ouderschap en rust en harmonie in huis.

Praktisch, concreet en oplossingsericht


"Nu ik weet hoe het werkt in het hoofd van mijn zoon, begrijp ik waarom hij af en toe zo boos is. Ik kan nu zelf rustiger blijven, waardoor hij sneller kalmeert."


Wie ben ik? En waar sta ik voor?

Ik ben Linda van Zwieten, 42 jaar, getrouwd met Erik Jan en moeder van Suus (7) en Melle (4). Vier jaar geleden zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. We lagen nachten wakker omdat Melle niet kon slapen en Suus klaagde constant over buikpijn.

Ik had alles geprobeerd en was eigenlijk ten einde raad. Totdat ik meer begon te lezen over hoog sensitiviteit en het spiegelgedrag van kinderen. Maar hoeveel ik ook las, ik miste de praktische handvatten om stappen te kunnen maken.

Daarom besloot ik een opleiding tot Gezins- en kindercoach te volgen en me te gaan specialiseren in Hoog Sensitiviteit bij kinderen. Dit was het keerpunt: eindelijk begreep ik wat mijn kinderen en ik zelf nodig hadden en wat ik kon doen om hen te helpen.

En dat is precies wat je in de HSP Oudercursus kunt verwachten.
Praktische, concrete oplossingen zodat iedereen weer lekker in zijn vel zit en er weer rust en ontspanning heerst in huis.

Hoe ziet de Oudercursus eruit?

Inbegrepen: 5 avonden van 2 uur | Werkmap | Theorie | Praktische tips | Persoonlijk advies | Werkvormen om jouw kind te helpen | Koffie, thee, lekkers.

Les 1
De basis van Hoog Sensitiviteit

In deze les maken we kennis met elkaar én met de term Hoog Sensitiviteit en de kinderen van deze tijd. Want veel kinderen die nu geboren worden hebben een hogere gevoeligheid. Hoe herkennen we deze kinderen? Welke types zijn er? En wat hebben ze nodig? Dat zijn vragen waar je antwoord op krijgt.

Les 2
Anders waarnemen, anders leren

Veel kinderen van deze tijd nemen anders waar en leren anders. Om dit beter te begrijpen en te weten wat onze kinderen nodig hebben, gaan we aan de slag met termen als meervoudige intelligentie, multi-zintuiglijk en intuïtief waarnemen en beelddenken.

Les 3
Zintuiglijke prikkelverwerking

Een kind van deze tijd neemt niet alleen anders waar. Ook de prikkelverwerking loopt anders. De meeste mensen hebben een filter, maar bij deze kinderen komt alles even hard binnen. Door inzicht te krijgen hoe dit werkt, zullen er veel kwartjes vallen.

Les 4 Vervolg prikkelverwerking

Vandaag kijken we naar de gevolgen van een andere prikkelverwerking. Waar loopt jouw kind tegen aan? Hoe kan het dat het ene kind prikkels vermijd en de ander juist prikkels opzoekt? En welke zintuigen van jouw kind staan altijd op 'scherp'? Aan de hand van de filmpjes die jullie zelf meenemen van jullie kind, geef ik tips.

Les 5 De zintuigen

Een les waarin we één voor één de zintuigen bespreken. Waarvoor dienen ze? Hoe herken ik over- of onderprikkeling? Hoe werken de zintuigen samen? En wat kun jij als ouder doen om jouw kind weer uit het rood te krijgen? Ook hier staan jullie filmpjes centraal.

Les 6  Stressvolle situaties

Stressvolle situaties. Die willen we liever niet. Maar hoe ontstaan deze situaties? Wat is de rol van onze emoties hierin? We maken een handige tool: de stressladder. Aan de hand van jullie praktijkvoorbeelden leg ik uit hoe stress zich opbouwt en hoe je de stressladder thuis kunt inzetten om stressvolle situaties te voorkomen.

Les 7 Prakijkcases en afronding

Vanavond krijg je nog een keer de mogelijkheid om praktijkcases in te brengen. Niet ik, maar jijzelf en de rest van de groep geeft jouw advies op basis van alles wat je in deze cursus geleerd hebt. We kijken terug en vooruit. En stellen doelen voor de komende drie maanden.


Bonus: Terugkom avond

Na drie maanden zien we elkaar weer op de terugkom avond. Een avond waarin we ontspannen terug kijken op de afgelopen periode. Wat ging goed? Wat kan beter? Hoe staan jullie er als gezin voor? Een mooie avond om succesverhalen te delen en extra inspiratie op te doen.


Kleine groepen

Ik werk met kleine groepen. Zo is er voldoende ruimte voor jullie verhalen en voorbeelden. Op advies van eerdere deelnemers heb ik de cursus uitgebreid met 2 extra avonden. Zo is er nog meer ruimte om je verhaal te delen en jouw voorbeelden in te brengen. Dat maakt deze cursus tot een waardevolle investering in jezelf, in jouw kind én in je gezin.

Wat krijg je?

- 7 lessen van 2 uur
- Persoonlijke begeleiding
- Kleine groepen (max 6-8 personen)
- Theoretische achtergrond
- Praktische tips
- Herkenning en erkenning
- Ruimte om jouw verhaal te delen

Het resultaat:

- Een blij en gelukkig kind
- Meer rust in huis
- Weer samen met je partner op 1 lijn
- Zelfvertrouwen voor jou en je kind
- Jij weet wat er speelt en wat er nodig is
- Je weet hoe je bij kunt sturen
- Je weet wat jouw kind nodig heeft.

Jouw investering

Voor de hele cursus betaal je 350 euro per persoon. Kom je samen met je partner, dan is de prijs voor jullie tweeën 550 euro.

Prijs is inclusief BTW. Betalen in 2 termijnen is mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.

"Door de reflectie tijdens de ouderavonden, realiseerde ik me dat het gedrag van mijn kind ook komt door de manier waarop ik ermee om ga.

Nu kan ik me beter inleven en mijn eigen gevoel hierin verwoorden. Dit levert minder strijd op en geeft zoveel rust."