voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536

De Oudercursus
In 5 weken een blij en gelukkig kind en meer rust in huis.

Wil jij jouw kind beter begrijpen?

En weten waarom jouw kind:
- snel boos is
- vaak hoofdpijn of buikpijn heeft
- onzeker of faalangstig is
- altijd de regie wil hebben
- slecht (in)slaapt


En wil jij leren wat jij kunt doen om de rust in huis te herstellen?
Doe dan mee aan de oudercursus!

Data 2020

Start Maart
Dinsdag 3, 17 en 31 maart, 14 en 21 april

Start april
12 en 26 mei, 9, 23 en 30 juni,

Locatie & Tijd
20.00 - 22.00 uur
IJsselstein, De Andere Praktijk

Jouw investering
275 euro per persoon, 450 euro voor 2 personen uit één gezin.

"Ik heb eindelijk het idee dat we echt gezien worden.
Linda is een top coach en weet precies die dingen te benoemen waar wij tegen aan lopen. Wij zijn zo blij dat we haar tegen zijn gekomen."

Leer wat jij kunt doen om:

- woede-uitbarstingen te voorkomen.
- jouw kind meer zelfvertrouwen te geven.
- zelf rustiger te blijven in lastige situaties.
- lichamelijke klachten af te laten nemen.
- de rust in huis te herstellen.
- en jouw kind weer blij en gelukkig te zien."Als je begrijpt wat er bij jou en bij jouw kind gebeurd, kun je de strijd staken."

"Toen mijn dochter weer eens niet kon slapen, dacht ik aan een werkvorm die we bij de oudercursus hadden geleerd. Ik liet mijn dochter een krastekening maken en binnen no time lag ze weer in bed en viel ze als een blok in slaap. Vroeger waren wij uren bezig, maar nu we weten wat we kunnen doen, slaapt ze sneller en hebben wij onze avonden weer terug."

Van onmacht en strijd, naar begrip en rust.

Je herkent het vast wel: je voelt en ziet aan alles dat jouw kind anders reageert op, in onze ogen, simpele situaties. Je hebt al veel gelezen en hebt van alles geprobeerd. Vaak gaat het dan even goed, maar al gauw lijkt iets jouw kind weer uit evenwicht te brengen.

Je wilt nu eindelijk tools en handvatten die wel werken. Die krijg jij tijdens de Oudercursus! Door inzicht in het waarom van het gedrag van jou en jouw kind, weet jij wat jullie op welk moment nodig hebben. Zo kunnen jullie samen beter dealen met eventuele lastige situaties. Geen onmacht, strijd en frustratie meer, maar ontspannen en energiek ouderschap en rust en harmonie in huis.


"Nu ik weet hoe het werkt in het hoofd van mijn zoon, begrijp ik waarom hij af en toe zo boos is. Ik kan nu zelf rustiger blijven, waardoor hij sneller kalmeert."


Wie ben ik? En waar sta ik voor?

Ik ben Linda van Zwieten, 42 jaar, getrouwd met Erik Jan en moeder van Suus (7) en Melle (4). Vier jaar geleden zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. We lagen nachten wakker omdat Melle niet kon slapen en Suus klaagde constant over buikpijn.

Ik had alles geprobeerd en was eigenlijk ten einde raad. Totdat ik meer begon te lezen over hoog sensitiviteit en het spiegelgedrag van kinderen. Maar hoeveel ik ook las, ik miste de praktische handvatten om stappen te kunnen maken.

Daarom besloot ik een opleiding tot Gezins- en kindercoach te volgen en me te gaan specialiseren in Hoog Sensitiviteit bij kinderen. Dit was het keerpunt: eindelijk begreep ik wat mijn kinderen en ik zelf nodig hadden en wat ik kon doen om hen te helpen.

En dat is precies wat je in de Oudercursus kunt verwachten. Praktische, concrete oplossingen zodat iedereen weer lekker in zijn vel zit en er weer rust en ontspanning heerst in huis.

Hoe ziet de Oudercursus eruit?

Inbegrepen: 5 avonden van 2 uur | Werkmap | Theorie | Praktische tips | Persoonlijk advies | Werkvormen om jouw kind te helpen | Koffie, thee, lekkers.

Les 1
De basis van jouw gevoelige kind

In deze les maken we kennis met elkaar én met het kind van deze tijd. Want veel kinderen die nu geboren worden hebben een hogere gevoeligheid. Hoe herkennen we deze kinderen? Wat hebben ze nodig op school, thuis en in het dagelijks leven? En kun jij als ouder hen dat bieden? Dat zijn vragen waar je antwoord op krijgt.

Les 2
Anders waarnemen, anders leren

Veel kinderen van deze tijd nemen anders waar en leren anders. Om dit beter te begrijpen en te weten wat onze kinderen nodig hebben, gaan we aan de slag met termen als communiceren op gevoelsniveau, meervoudige intelligentie, multi-zintuiglijk en intuïtief waarnemen en beelddenken. Je leert de voorkeuren van jouw kind beter kennen.

Les 3
Zintuiglijke prikkelverwerking

Een kind van deze tijd neemt niet alleen anders waar. Ook de prikkelverwerking loopt anders. De meeste mensen hebben een filter, maar bij deze kinderen is dit filter heel dun of helemaal niet aanwezig. Door inzicht te krijgen hoe de prikkelverwerking bij deze kinderen verloopt, zullen er veel kwartjes vallen.

Les 4 Stressvolle situaties

Stressvolle situaties. Die willen we liever niet. Maar hoe ontstaan deze situaties? En wat gebeurt er bij ons en bij ons kind? We maken een handige tool: de stressladder. Aan de hand van jullie praktijk voorbeelden leg ik uit hoe stress zich opbouwt en hoe je de stressladder thuis kunt inzetten om stressvolle situaties te voorkomen. Ook maken we een link met de mentale batterij van jou en jouw kind.

Les 5 Wat heeft jouw kind nodig?

Vandaag staan we stil bij de ontwikkelings-fases van een kind en onze eigen ontwikkeling. Wat heeft een kind in de basis nodig? En heb jij als kind datgene gekregen wat jij toen nodig had? Want als jij iets hebt gemist, dan is de kans groot dat daar een pijnpunt ligt voor jou. Dit kan zijn weerslag hebben in de manier waarop jij reageert op het gedrag van jouw kind. Aan de hand van voorbeelden en opstellingen, leg ik uit hoe dit werkt.

Bonus: Terugkom avond

Na drie maanden zien we elkaar weer op de terugkom avond. Een avond waarin we ontspannen terug kijken op de afgelopen periode. Wat ging goed? Wat kan beter? Hoe staan jullie er als gezin voor? Je krijgt nog een keer de mogelijkheid om praktijkcases in te brengen. Niet ik, maar jijzelf en de rest van de groep geeft advies op basis van alles wat je in deze cursus geleerd hebt.

Wat krijg je?

- 5 lessen van 2 uur
- Persoonlijke begeleiding
- Kleine groepen (max 6-8 personen)
- Theoretische achtergrond
- Praktische tips
- Herkenning en erkenning
- Ruimte om jouw verhaal te delen

Het resultaat:

- Een blij en gelukkig kind
- Meer rust in huis
- Weer samen met je partner op 1 lijn
- Zelfvertrouwen voor jou en je kind
- Jij weet wat er speelt en wat er nodig is
- Je weet hoe je bij kunt sturen
- Je weet wat jouw kind nodig heeft.

Jouw investering

Voor de hele cursus betaal je 275 euro per persoon. Kom je samen met je partner, dan is de prijs voor jullie tweeën 450 euro.

Minimum aantal deelnemers is 4.
De prijs is inclusief BTW, een trainingsmap, koffie en thee tijdens alle bijeenkomsten. Betalen in twee termijnen is mogelijk.

"Door de reflectie tijdens de ouderavonden, realiseerde ik me dat het gedrag van mijn kind ook komt door de manier waarop ik ermee om ga.

Nu kan ik me beter inleven en mijn eigen gevoel hierin verwoorden. Dit levert minder strijd op en geeft zoveel rust."