voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536Hoi,

Kijk jij er ook zo naar uit? De vakantie? Ik wel!
De lontjes worden thuis steeds korter, er is meer strijd en luisteren is ook wel een beetje een 'dingetje' momenteel. Vast heel herkenbaar :-)

Nieuwe ontwikkelingen
Het is even een tijdje stil geweest vanuit mijn kant. Sinds half juni heb ik er een baan bij en dat is even wennen geblazen ;-) Net als onze kids die voor het eerst naar school gaan, moet ik zoeken naar mijn plek. Ik krijg te maken met nieuwe mensen, nieuwe gewoontes, nieuwe energieën en nieuwe gedachten. En ik leer bovendien elke dag wel nieuwe dingen. Dat vraagt verwerkingstijd.

Even uit evenwicht
Niet gek dus dat ik (en dus jouw kind dat net naar school gaat ook) moe ben en af en toe een kort lontje heb. De kunst is om voor mezelf op tijd rust te pakken. Voor mij betekent dit met een muziekje op mijn oren even niets doen, naar buiten gaan om te wandelen of te fietsen of even met een kop thee alles wat er in mijn 'systeem' gebeurd door deze nieuwe situatie te laten zakken. Dit is precies wat jouw kind ook nodig heeft als het een drukke of spannende tijd heeft.

Nieuwe energie
De vakantie is een tijd om even op te laden. Nieuwe energie te krijgen, om zometeen weer fris te starten met het nieuwe schooljaar. Traditioneel denken we altijd dat je van lekker luieren en niets doen, goed uit rust. Toch zul jij merken dat dit juist bij onze kinderen niet het geval is. Zij hebben (naast het niets doen) regelmatig 'voeding' nodig. Voeding voor hun brein, maar ook voeding voor hun lichaam. Ik doel hier dan op uitdagende spelletjes, het leren van nieuwe dingen of het ontdekken van nieuwe plaatsen. En ook op bewegen. Lekker rennen op het strand, klimmen en klauteren in het bos. Of een heerlijk stuk fietsen, nog even voetballen en zwemmen. Alles om het lijf in beweging te zetten. Want door te bewegen, verwerk je. En door nieuwe dingen te leren en te ontdekken maken je hersenen letterlijk nieuwe paadjes aan. Dat is dé manier om weer helemaal fris het nieuwe schooljaar in te gaan!

Nieuwe opzet Ik ben Oké Training
Na de zomervakantie, ga ik weer lekker aan de slag met de vertrouwde Ik ben Oké trainingvoor kinderen van 7-10 jaar. Echter ik ga dit alleen nog maar op individuele basis doen en alleen op de woensdagmiddag. Hoezeer ik ook geniet van de groepsdynamiek, het kost me altijd veel energie. Bovendien heb ik gemerkt dat ik niet elk kind de aandacht kan geven die het verdiend. En dat voelt niet goed. Dus tijd om dat te veranderen :-) In het najaar heb ik plek voor 4 kindjes. Heb je interesse, wees er dan snel bij.

Online & Offline Training
Verder ga ik me na de vakantie nog meer richten op het begeleiden van ouders (en leerkrachten). Want als ouder kun je zoveel zelf. Als je maar weet wat jouw kind nodig heeft. En dat is precies wat je in de HSP Oudercursus leert.
Mijn streven is bovendien dat ik eind september mijn eigen online Ouder Academie open. Super spannend! En super leuk! In deze online ouderacademie ga ik diverse trainingen aanbieden. Hoe en wat blijft nog even geheim ;-) Zodra ik meer kan laten zien, zal ik het met jullie delen!

Heb je trouwens mijn blog over een ontspannen vakantie al eens gelezen? En wist je dat ik komende dinsdag 9 juli van 20.00-21.30 uur een gratis informatie-avond geef over de Ik ben oké Training en de HSP Oudercursus? Zou leuk zijn je dan te ontmoeten!

Mocht ik je niet meer zien of spreken, dan wens ik jullie een hele fijne vakantie toe! Ga op ontdekking, beweeg en leer. En bovenal geniet van elkaar!

Lieve groet,

Linda van Zwieten

Ook gratis tips ontvangen?

En op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, nieuwe blogs en nieuwe startdata van trainingen, workshops en lezingen van Huisje300?

Schrijf je dan hier in voor de e-mailnieuwsbrief!

Archief van nieuwsbrieven

Benieuwd naar andere nieuwsbrieven?
Hier vind je een overzicht.