voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536

Gratis HSP downloads

Wil jij jouw gevoelige kind zelf helpen? Maak dan vooral gebruik van deze gratis HSP downloads.

Checklist Waar komt gedrag vandaan?


Checklist_Huisje300_waar-komt-gedrag-vandaan.pdf

Soms zit je met je handen in het haar. Je begrijpt gewoon niet altijd waar het (ongewenste) gedrag van jouw kind vandaan komt. Met deze praktische checklist weet jij het gedrag van jouw kind snel te plaatsen. Want een gevoelig kind neemt alles tot in detail waar, voelt feilloos aan wanneer er iets mis is en kan helemaal van slag zijn van de minste of geringste veranderingen. Als je eenmaal weet wat er aan het gedrag ten grondslag ligt, kun je het gesprek aangaan en jouw kind geruststellen. Want het enige dat echt werkt is openheid en positieve communicatie.

Wil je hulp of uitleg bij de checklist? Neem dan gerust contact met mij op.  

Bureaulegger voor inzicht op school

Bureaulegger_School_Huisje300.pdf

Bureaulegger_School_Huisje300.pdf

Herken je dit: Jouw kind doet het super op school. Hij of zij is sociaal, haalt goede cijfers, heeft veel vriendjes en vriendinnetjes en lijkt dé perfecte leerling. Maar thuis zie jij een heel ander kind: boos, opstandig, een kort lontje en helemaal niet zo meegaand als het op school lijkt te zijn.

Wat gaat er mis? Juist jouw zoon of dochter past zich compleet aan aan de wensen en behoeften van de leerkracht en vergeet zichzelf. En al die opgebouwde spanning komt er dan thuis uit. Met deze bureaulegger krijgt jouw gevoelige kind meer inzicht in zichzelf en kan het op tijd zorgen voor een ontspannende activiteit. Door dit samen met de leerkracht te bespreken, krijgt de leerkracht meer inzicht in wat er speelt en kan het samen met jouw zoon of dochter op zoek naar een manier om even te ontladen. Resultaat: Een gelukkiger kind en meer rust en ontspanning thuis. Voor kinderen vanaf 6 of 7 jaar.

Wil je hulp of uitleg bij de bureaulegger? Neem dan gerust contact op.