voeljethuis@huisje300.nl |  06-51482536

HSP Test

Wil je jouw vermoedens bevestigd hebben of jijzelf of je kind Hoog Sensitief is? Of ben je gewoon nieuwsgierig of jij of jouw kind inderdaad een hogere sensitiviteit heeft? Onderstaande test is ontwikkeld door Elaine Aron, de grondlegster van de definitie High Sensitive Person. Deze test geeft een indicatie. Zoals Elaine Aron zelf zegt: "Geen enkele psychologische test is echter zo betrouwbaar dat je er jouw manier van omgaan met je kind op moet baseren." Doe er mee wat voor jou goed voelt.

Hoe werkt het?
Beanwoord de vragen zo goed als je kunt. Antwoord met 'ja' als het in ieder geval enigszins voor jouw kind opgaat of gedurende een aanzienlijke periode in het verleden opging. Antwoord met 'nee' als het niet speciaal of helemaal niet opgaat voor jouw kind.

De test:

Mijn kind .....De uitslag:

0-12 keer ‘ja’
Je hebt waarschijnlijk geen hoog sensitief kind. Hoewel dat niet met zekerheid te zeggen is. Als eje slechts een of twee vragen met ‘Ja’ hebt beantwoord, maar ze zijn in extreme waar, heb je wellicht ook reden om je kin hoog sensitief te noemen.


13-23 keer ‘ja’
Je kind is heel waarschijnlijk hoog sensitief. Hij/zij is gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste kinderen.

En nu?
Kijk in de kolom hiernaast voor tips.

En nu?

Nu je weet dat jijzelf of jouw kind een hogere senstiviteit heeft of niet, raad ik je aan om in eerste instantie meer te gaan lezen over dit onderwerp. Hoe meer je leest, hoe meer je zult begrijpen van je eigen gedrag of het gedrag van je kind. En hoe meer handvatten je al krijgt om jouw sensitieve kind beter te begeleiden.

Kom je er niet uit? Loop je tegen een specifiek probleem aan? Of wil je jezelf of jouw kind graag wat bagage meegeven om te leren omgaan met jouw of zijn/haar sensitiviteit? Ik help je graag verder! Kijk hieronder voor de mogelijkheden.